Du använder en webbläsare som inte längre stöds av dess tillverkare. Vår website är inte anpassad för äldre webbläsare, vänligen uppdatera din webbläsare för din egen säkerhet.

Uppdatera

Det blir allt vanligare och vanligare att jobba hemifrån i stället för att gå till kontoret varje morgon. Vi kan anta att covid-19 har bidragit en del till denna trend. Och förändrat hur företag ställer sig till hemarbete framöver. I och med teknologin så är det enkelt att jobba interaktivt med kollegorna även på distans. Något som de flesta ser som ett stort plus då det frigör en massa tid och man slipper att pendla. Det är också skönt att kunna sitta och jobba i mysbyxorna. Men, det finns en del utmaningar med hemmakontoret som man bör tänka på.

Sittplatsen
Det kanske känns skönt att sitta i soffan med din laptop i början, men det straffar dig snabbt. Investera i en ergonomisk kontorsstol & kör desk-ercise varje dag! Alltså exercise som du gör vi ditt skrivbord…smart va? Sätt upp ett schema där du gör 10 övningar varje timma, tex knäböj eller ”godmorgon hälsningar”. Bra för kropp och knopp!

Ett skrivbord tar inte så mycket plats och kan fungera bra i vardagsrummet eller ditt sovrum. Bor du mindre kan det enkelt integreras till en del av inredningen. Bor man större kan det vara värt att frigöra mer utrymme för ditt hemmakontor. Har du vuxna barn som flytt boet så gör om deras rum och kanske även kombinera kontor med ett gästrum.

 

Fokus & organisation
Ha en plats dedikerad till jobbet för att kunna fokusera ordentligt. Då vet du att när du sätter dig på din plats så är det jobb som gäller. Prova olika metoder och hjälpmedel för att hamna i power-mode. Kanske räcker den klassiska kaffekoppen för dig. Andra saker du att prova kan vara att lyssna på klassisk musik, dela upp arbetstimmarna med korta raster, sätt din telefon i tyst läge eller gör dagliga to-do listor.

Gör dig av med alla distraktioner. Ha inte telefonen på dig om du inte måste och ha inte TVn på i bakgrunden. För att du ska kunna få bästa möjliga fokus bör du inte ha något stök runt om dig. Se till att ha dina saker organiserade. Papper och andra saker du behöver komma åt kan förvaras i lådor eller pärmar. Märk alla pärmar och även sladdar om du har en massa till olika enheter. Det kan spara dig en massa teknisk frustration.

 

Du kan enkelt frigöra mer plats hemma genom att magasinera dina saker hos Green Storage.