Du använder en webbläsare som inte längre stöds av dess tillverkare. Vår website är inte anpassad för äldre webbläsare, vänligen uppdatera din webbläsare för din egen säkerhet.

Uppdatera

Har man bott stort så innebär det för många att de har samlat på sig en del saker genom åren, speciellt ifall du haft ett förråd eller vind att slänga in sådant som inte används. Att flytta från villa till lägenhet innebär därför en del rensande och organisering av saker och möbler.

Oftast så är det en övergångsperiod, det är sällan du ska flytta från ena till andra boendet på en dag. Vilket ger dig tid att i lugn och ro finna en plats för dina möbler i ditt nya boende.

Hur ska jag rensa? Det är så svårt…

Börja rensa i god tid

Att rensa är svårare att göra än vad det låter. Men plötsligt står du där omringad av saker som har sentimentalt värde och plötsligt vill du inte slänga någonting. Börja därför rensa i god tid, för det kommer ta sin tid!

Det som har sentimentaltvärde kan du se ifall någon i familjen eller släkten vill ta över.

Hur börjar jag rensa?

  1. Rensa det som du har dubbletter av
  2. Rensa det som inte har sentimentalt värde
  3. Sälj eller skänk bort saker så blir det enklare

Packa och organisera

När du har rensat klart är det dags att packa och organisera dina saker så att det är enkelt att lasta in och ut ur flyttbilen. Du vill heller inte att dina ägodelar skadas under flytten så se till att skydda dem rätt.

Dagen innan första flyttlassen ska gå kan du organisera allt så att du vet i vilken ordning saker ska packas i bilen.

Jag har inte hunnit rensa och nu är flyttdagen här…

Saker sker som gör att det inte alltid går som man har planerat. Och nu är det kanske några timmar innan flyttbilen kommer. I paniken är det enkelt att köra allt till tippen för att det är enklast. Men ett alternativ är att du hyr ett tillfälligt förråd för att förvara dina ägodelar och i lugn och ro flytta in i ditt nya hem.

Du kan enkelt hyra ett förråd hos oss online eller på plats. Vi ordnar ett förråd till dig samma dag (under våra öppettider).

Använder du dig av en flyttfirma som är en av våra samarbetspartners, så har de bra koll på hur de flyttar in dina saker i vårt förråd.

Fler flyttips

Hoppas att dessa tips varit till hjälp!

Vill du ta del av fler flyttips? Då är den här sidan just för dig: Flyttips | City Self-Storage (cityselfstorage.se)