Du använder en webbläsare som inte längre stöds av dess tillverkare. Vår website är inte anpassad för äldre webbläsare, vänligen uppdatera din webbläsare för din egen säkerhet.

Uppdatera

Att rensa hemmet är inte bara en process för att bli av med överflödiga saker, det är också ett sätt att skapa mer utrymme, minska röran och främja en känsla av lugn och harmoni. Här är några effektiva tips för att hjälpa dig att rensa ditt hem och skapa ordning.

Börja rensa hemmet

Börja med ett område åt gången

Fokusera på ett specifikt område i taget istället för att försöka rensa hela hemmet på en gång. Det kan vara ett rum, en garderob eller till och med en enda låda. Detta hjälper dig att hålla fokus och undvika överväldigande känslor

Använd rensningsmetoden ”Behåll, sälja, skänk, kasta”:

Gå igenom dina ägodelar och dela upp dem i tre kategorier: behålla, sälja, skänka och kasta. Var ärlig mot dig själv och fråga dig själv om du verkligen behöver eller använder varje sak. Föremål som inte längre tjänar något syfte kan säljas, skänkas till välgörenhet eller kastas.

Minska sentimentalitet

Att bli av med saker som har sentimental betydelse kan vara svårt. Försök att vara selektiv och behåll bara de mest meningsfulla och speciella föremålen. Du kan också överväga att ta bilder av vissa föremål för att bevara minnena utan att behålla själva sakerna.

Involvera hela familjen

Gör det till en familjeaktivitet, du kan till och med involvera minstingarna för att de ska känna sig inkluderade men även lära sig från tidig ålder att rensa.

Underhåll ditt arbete

Rensning är en kontinuerlig process. Skapa en vana av att regelbundet gå igenom dina ägodelar och rensa ut det som inte längre används eller behövs. Detta hjälper dig att upprätthålla ordning och undvika att ackumulera onödig röra igen.

Kontakta oss

Vi hoppas att tipsen varit till hjälp och att du lyckats komma igång med rensningen. Har du några funderingar om flytt och förvaring eller behöver ett förråd är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta din närmaste anläggning redan idag eller ring oss på: 0200 22 50 70