Du använder en webbläsare som inte längre stöds av dess tillverkare. Vår website är inte anpassad för äldre webbläsare, vänligen uppdatera din webbläsare för din egen säkerhet.

Uppdatera

Hållbara nyårslöften – klara av dina löften

Januari är månaden då alla sparkar i gång med att uppnå sina nyårslöften och redan i februari så ger många upp.

Hur kan man då klara av att möta sina mål och inte ge upp redan i februari?

 • Var realistisk när du sätter nyårslöften
 • Sätt mindre mål
 • Sätt milstolpar

Hållbara nyårslöften – lev mer hållbart

När du har rensat förrådet så har du de tre ovannämnda högarna att ta dig an. Det du ska göra dig av med kan du kategorisera efter: ge bort, skänka och slänga. Sedan rensar du igenom kanske högen.

Hyr ett förråd

Ett populärt nyårslöfte är att leva mer hållbart/miljövänligt. Men att sätta ett så stort mål kan bli svårt att mäta och även se framgång i, vilket kan leda till att du i stället slutar försöka. Därför kan det vara bra att följa listan ovan och sätta mindre mål.

Några exempel på hållbara nyårslöften:

 • Städa
 • Organisera
 • Rensa
 • Konsumera mindre
 • Återanvänd

Städa

Just att städa kan både innebära att du fysiskt behöver få dig själv att städa oftare men orsaken att du inte gör det kan innebära att du har för många saker.

Det finns helt enkelt inte plats för att ställa undan allt, eller så tar det för lång tid att städa vilket i sin tur leder till att det är enklare att låta det vara stökigt.

Rensa

Känner du igen dig i att det är för många saker överallt? Då kan ditt första nyårslöfte vara att rensa bland dina saker. Och hur börja? Jo, bryt ner det ännu mer, ta ett rum i taget. Bor du stort kan varje rum vara en milstolpe att bocka av.

Fyra högar:

 • Behålla
 • Ge bort/skänka
 • Sälja
 • Slänga

Organisera

När du har rensat igenom blir det även enklare att organisera då du har färre saker att organisera. Och när du har organiserat då kommer det även vara enklare att städa.

Konsumera mindre

För att inte igen känna att du blir uppslukad av dina ägodelar så är svaret att konsumera mindre. Och för många är det ett svårt nyårslöfte, men när man väl har tagit sig igenom rensa-nyårslöftet, då förstår man hur enkelt det är att samla på sig saker som man inte har användning för.

Återanvänd

Att återanvända det man redan äger och laga det som blir lite slitet är ett hållbart nyårslöfte som går i hand med nyårslöftena ovan. Hur undrar du? Jo du undviker att hamna i samma problem igen.

När du återanvänder i stället för att köpa nytt, så får du bättre plats hemma. Med mer utrymme, blir det enklare att hålla det städat och organiserat och det blir även enklare att rensa då du inte har proppfulla rum och lådor att ta itu med.

Hållbarhet och förråd

Men som vi har nämnt i ett tidigare blogginlägg, innebär inte stöket hemma alltid att du har för många saker. Vi hamnar i olika situationer och stadier i livet som är oundvikliga. Du kanske ska separera och flytta till mindre?

Eller har du ärvt saker genom åren eller så har du börjat med en hobby som du inte har plats för hemma.

Att då rensa bort dessa saker och sedan köpa på nytt när du behöver dem igen är inte hållbart. Då kan i stället ett förråd vara för dig.

Hitta förrådet som passar dig.

Kontakta oss

Har du fler funderingar kring hur du ska rensa förrådet? Tveka då inte att kontakta våra förvaringsexperter på Green Storage. Vi hjälper dig gärna!.