Du använder en webbläsare som inte längre stöds av dess tillverkare. Vår website är inte anpassad för äldre webbläsare, vänligen uppdatera din webbläsare för din egen säkerhet.

Uppdatera

Att skydda sina saker är ett väsentligt steg när du ska förvara något, både för att långtidsförvara och korttidsförvara. När du är stressad är det enkelt att springa i väg och köpa massa flyttkartonger som du slänger in alla grejer i, och de stora möblerna virar du in i alltför mycket bubbelplast.

För att förenkla processen har vi därför skrivit ner vilket packmaterial vi rekommenderar samt hur du använder det:

Speglar

Packmaterial:

Tejp bubbelplast och wellpapp.

Instruktioner

Börja med att tejpa ett kors på fram- och baksidan av spegeln. Efter det lindar du in i bubbelplast och wellpapp.

Porslin

Packmaterial:

Silkespapper, kryssfack och flyttkartong.

Instruktioner:

Vira in tallrikar och skålar i silkespapper och stapla dem i en flyttkartong. Ett tips är att använda den mindre flyttkartongen då det kan bli för tungt att fylla den större.

Glas kan du packa i de större flyttkartongerna, du använder våra kryssfack som separerar glasen. Vill du vara extra försiktig kan du även vira in dem i silkespapper.

Möbler

Packmaterial

Wellpapp, tejp bubbelplast och pallplast

Instruktioner

Möbler kan vara lite otympliga. Du vill både förvara dem mot stötar, skrapor och damm. Hörn skyddar du med wellpapp och resten av möbeln kan du vira in med bubbelplast eller pallplast.

Textilier

Packmaterial

Förvaringssäck, pallplast flyttkartonger, plastlådor eller garderobskartonger

Instruktioner

Textilier vill du skydda väl från damm och skadedjur ifall du ska förvara i en källare. Det betyder inte att du har skadedjur hemma, men att du kan få det av grannen eller någon som förvarar en äldre matta de inte plastat in i källaren bredvid dig.

Du kan antingen förvara textilier i genomskinliga förvaringssäckar, vacuumpåsar eller i kartonger som du plastar in med pallplast.

Elektronik

Packmaterial

Flyttkartonger, tejp, gummisnodd, bubbelplast och wellpapp/tavelkartong.

Instruktioner

Du vill inte få damm eller fukt på elektronik så du vill se till att det skyddas väl. Småelektronik kan du lägga i en flyttkartong eller plastlåda ifall du ska förvara det någonstans fuktigt. Större elektronik som skärmar vill du även skydda mot stötar så det är bäst att vira in i bubbelplast och wellpapp eller lägga in de i en tavelkartong.

Gummisnodd eller tejp kan du använda för att hålla ihop sladdarna som du viker (efter sin naturliga form).

Övriga tips:

Glöm inte att markera allt med ”glas”, ”hanteras varsamt”, ”denna sida upp”.

Tänk på att flyttkartonger som ska staplas på varandra behöver vara fyllda så att de inte sjunker in.

Läs mer tips: Förvara rätt – Packa smart

Kontakta oss

Lycka till och hör av dig till en av våra butiker om du har några funderingar kring flytt och förvaring, vi hjälper dig gärna!

Du kan alltid ringa oss: 0200 22 50 70 eller kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

Hoppas att dessa tips varit till hjälp!