Du använder en webbläsare som inte längre stöds av dess tillverkare. Vår website är inte anpassad för äldre webbläsare, vänligen uppdatera din webbläsare för din egen säkerhet.

Uppdatera

Att förvara möbler på rätt sätt är viktigt för att säkerställa deras hållbarhet och bevara deras skick. Här är några effektiva tips som hjälper dig att hålla dina möbler i bästa möjliga skick när de lagras i ett förråd.

Demontera

Om det är möjligt, demontera möblerna innan du lagrar dem. Detta gör dem mer kompakta och enklare att hantera. Se till att du har alla nödvändiga skruvar, beslag och delar ordentligt märkta och förvarade på ett säkert ställe. Alternativt kan du tejpa dem på möbeln.

Rengöring

Innan du lagrar möblerna bör du noggrant rengöra dem. Dammsuga eller borsta bort smuts och damm från ytan. Använd även en lämplig rengöringsprodukt för att ta bort fläckar och smuts som kan vara svårare att få bort. Se till att möblerna är helt torra innan du lagrar dem.

Skydda med täckmaterial

Använd täckmaterial som filtar, lakan eller plast för att skydda möblerna mot damm och fuktighet. Täck varje möbel separat och se till att täckmaterialet är ordentligt fastsatt för att undvika att det blåser bort eller glider av.

Vi rekommenderar våra covers för att täcka soffor och madrasser. För annat kan du använda pallplast.

Lagra rätt!

Placera möblerna på en stabil och jämn yta i förrådet. Förvara tyngre möbler längst ned och lättare möbler ovanpå. Se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan möblerna för att undvika att de skadas av varandra.

Klimatkontroll

Om möjligt, välj ett klimatkontrollerat förråd för att undvika temperatur- och fuktighetsvariationer som kan påverka möblernas kvalitet.

Läs mer om fördelarna med varmförråd.

I behov av varmförråd?

Våra förråd är uppvärmda vilket innebär att temperaturen inte sjunker under noll grader, i samband med att temperaturen ute sjunker.

Kolla in våra förråd och se om du hittar ett som passar dina behov.

Kontakta oss

Genom att noggrant förbereda möblerna för förvaring i ett förråd kan du förlänga deras livslängd och säkerställa att de förblir i gott skick. Följ dessa tips så kommer dina möbler klara sig utan problem.

Hittar du inte svar på din fråga eller behöver du hjälp med att hyra förråd?

Kontakta din närmaste anläggning redan idag eller ring oss på: 0200 22 50 70 så hjälper vi dig.