Du använder en webbläsare som inte längre stöds av dess tillverkare. Vår website är inte anpassad för äldre webbläsare, vänligen uppdatera din webbläsare för din egen säkerhet.

Uppdatera

Tillsammans med fastighetsmäklaren Truls Hauge, VD för PROA Eiendomsmegling Lørenskog, i Norge, har vi samanställt tips om vad du kan ta del av innan du fotograferar lägenheten inför försäljning.

Truls har haft upp till 3000 visningar, och har mycket erfarenhet av vad som fungerar när man ska sälja ett hem.

Är det ett stort jobb?

Det är frestande att tro att man bara kan spara tid genom att visa hemmet som det är. Men det är viktigt att komma ihåg att intressenterna ska kunna föreställa sig att bo i ditt hem.

Då kan det bli nödvändigt att ge några rum nytt liv med enkel ompyssling, till exempel med en ny färg.

Piffa upp hemmet

– I vissa fall kan det också vara lämpligt att vidta större åtgärder, exempelvis genom att byta fronter i köket eller skapa ett extra sovrum. Åtgärderna måste planeras noggrant mot den köpgrupp du vill träffa. God förberedelse före fotografering är avgörande för dagens selektiva marknad, säger Truls.

När du renoverar ditt hem kan du förvara dina ägodelar i ett förråd tills du är klar. Då får du mer utrymme när du gör jobbet och du undviker skador, fläckar och damm på dina saker.

Ta del av våra renoveringstips.

Hyr ett förråd.

Ingen har ett visningsklart hem

Inred minimalistiskt

Enligt Truls är god förberedelse före fotografering avgörande för dagens selektiva marknad.

När du är klar med renoveringen är det inredningen som står på tur. Innan du tar bilderna, lämna personliga tillhörigheter och stilen till en mer generell stil så att intressenterna kan föreställa sig att bo i ditt hem.

Fastighetsmäklare Truls har ett tydligt tips när du tar bilder:

– Använd alltid en inredare innan du fotograferar! De ser ditt hem med nya ögon och kan enkelt göra så att rummet ser större och mer inbjudande ut. Ingen har ett visningsklart hem. Det är viktigt med inredning som framhäver rummets kvaliteter och inte minst mäklarens strategi, för att öka värdet av hemmet.

Jämför andras annonser och ta hjälp

Om du inte har möjlighet att anställa en inredare kan det vara en bra idé att få en objektiv bild av hemmet. Kanske känner du någon som kan hjälpa dig, eller kanske mäklaren kan ge dig några bra tips.

För att få en uppfattning om vad som kan fungera, kan du också titta på andras annonser som finns där ute. Hur som helst är tricket att hålla en generell stil och hålla undan de personliga tillhörigheterna, så att andra kan tänka sig att bo i hemmet.

Om du redan har hyrt ett förråd inför renoveringen, kan du fortsätta att använda det för att ställa undan det som inte finns med på bilderna.

Kontakta oss

Vi hoppas att dessa tips varit hjälpsamma. Lycka till med fotograferingen, och tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar.

Kontakta din närmaste förrådsanläggning via vår kundservice eller ring oss på: 0200 22 50 70.